Retail platform

Roast Buddy


Roast Buddy  is een BBQ retail platform met de focus op kamado’s (officieel dealer van The Big Green Egg) en alles wat erbij hoort. Er is een online shop en fysieke experience winkel waar allerlei premium producten worden aangeboden. In eigen beheer worden unieke verschillende betonnen BBQ buitenkeukens geproduceerd die tegen weer en wind kunnen. Daarnaast worden er workshops georganiseerd om het experience gevoel naar een hoger niveau te tillen. www.roastbuddy.nl

Opdracht

Ontwikkel en realiseer een retail platform met een sterke naam en eigen identiteit die de kracht van haar eigen BBQ tafels samensmelt met het dealerschap van verschillende merken en producten. Dit concept moet doorvertaald worden naar een online omgeving met een webshop en naar de fysieke winkel van 200 m2.

Oplossing

Het vakmanschap en liefde/plezier om de BBQ tafels te produceren vormen de basis van de branding. Dat resulteerde in een krachtige naam en persoonlijke, robuuste uitstraling waar naast de eigen producten (die overigens allemaal een eigen stoere naam krijgen), ook de dealerschappen en andere aanverwante producten als één geheel aangeboden worden.

Disciplines

Projectbegeleiding: Bas Wilgenkamp
Strategie: Bas Wilgenkamp
Creatie: Henk Seelt & Peter van der Voort
Wire-frames: Bas Wilgenkamp
Functioneel design: Bas Wilgenkamp
Grafische elementen: Lianne Breg Grafische Vormgeving
Copy online: Bas Wilgenkamp